EU Kontroll

EU kontroll Spydeberg

Kun kr 1200,-

Hos oss i Vidars Autorep AS, i Industriveien 2, 1820 Spydeberg, får du ofte time på dagen. Man kan levere bilen på morgenen og hente på ettermiddagen. Dette er noe våre kunder setter stor pris på.

Informasjon om EU kontroll

Hensikten med en EU-kontroll er å avdekke uregelmessigheter ved et kjøretøy med tanke på miljø og sikkerhet. Kontrollen er i utgangspunktet et offentlig anliggende, men verksteder godkjent for EU-kontroll utfører de fleste kontrollene i Norge.

Kontrollen er bygget opp systematisk av offentlige myndigheter, men mange avgjørelser krever skjønn. Kontrollen skal beskrive kjøretøyets tilstand i kontrolløyeblikket, den skal derfor ikke forveksles med en teknisk sjekk med tanke på en situasjon som ligger frem i tid.

En EU-kontroll skal stå på egne ben og eventuelle feil som avdekkes rangeres av verkstedet ut fra kriteriene som er satt.

Vi anbefaler uansett våre kunder at de setter seg inn i rettighetene man har som kunde og at man finner seg et verksted man opplever å ha en god dialog med.

Dersom man som kunde ønsker å klage, kan man enten klage til verkstedet som har utført EU-kontrollen, eller man kan klage til Statens Vegvesen.

Man kan også ta en ny EU kontroll på et annet verksted ,men man kan ikke klage til et annet verksted på en EU-kontroll utført av andre.

Etterkontroll kan utføres på et annet verksted enn der man tok kontrollen.